2.12.10

Christi Taartjesmaker zegt het hoe het is. Deel 1Texas en ik houden van elkaar. En begrijpen elkaar. Sinds jaar en dag delen wij een voorliefde voor Justin Timberlake (hij is van mij) als skinhead hooligan-uitziende engelsmannen (yum) Fall Out Boy en domme grappen maken. Ook onze gedeelde haat voor lichamelijk contact draagt bij aan onze hechte vriendschap. Nu wil het feit dat ik 10 jaar ouder ben, en daarom dus ook wijzer, dat ik sterke behoefte voel om haar (ongevraagd) advies te geven. Want ik weet zo goed wat ik doe. 


1. School

Maak een wijze doordachte keuze. En maak het af. En leen niet teveel. Je wilt echt niet jaren creperen om de lening van 3 afgebroken studies af te betalen. En het voelen als een falende kneus is ook niet goed voor het algemene welzijn. 


2. The body


Beter begin je nu al een beetje te sporten. Het lichaam takelt namelijk in rap tempo af. Last van mijn gewrichten is bij mij namelijk al orde van de dag. Zit ik te lang in een houding, moet ik eerst een half uur rekken en strekken voordat ik me naar een andere locatie kan begeven. Ook deze tip is goud waard: haal je make-up er na het uitgaan af. En daar bedoel ik ook die black-light verf waar je vaak onderzit als ik je laveloos aantref op de bank.


3. Vriendinnen

Ban alle achterbaksen uit en zorg dat je niet vastgeplakt blijft aan de emotionele vampierella's. Als je een goede selectie hebt gemaakt, stick with them. Ze zullen er zijn in tijden van grote drama's die voornamelijk (lees: alleen) te maken hebben met: 


4. Schoften (ook wel mannen genoemd) 


Hier kan ik niet duidelijk genoeg over zijn. Ze zijn allemaal gek. Ze zijn sneaky. Ze denken immer dat het gras bij de buren groener is. Ze zullen je koste wat kost willen veroveren om je daarna keihard te laten vallen. Nu ben jij net als ik en val je op het interessante-mysterieuze-onbereikbare-stille type. Laat die nou net extra gestoord zijn met een cherry on top. Meisje, om met dit soort apen te dealen is het zaak om de bal ten allen tijden in de hand te houden. Creperen op de bank om een gast is niet sexy* En let op: vriendinnen zijn belangrijker, werk is belangrijker, JIJ bent belangrijker. 


*met uitzondering van Justin Timberlake