27.2.11

Leedvermaak


Dankzij ons beminnelijke vechtersbaas Josine konden ik en mijn kudde naar WOOHOO extravaganza. Natuurlijk hebben we ons eerst mentaal moeten voorbereiden op de Metro reis, want Jamie had nog maar één keer gebruik gemaakt van dit vervoersmiddel en mijn imitatie kunsten van een Surinaamse vrouw wordt niet altijd gewaardeerd. Gelukkig werden we warm ontvangen door de lokale alcoholisten die ook met hun Atlas en Pilsener bier plaatsnamen in de Metro.

Eenmaal aangekomen bij de plek des onheils lieten mijn kameraden me achter zonder enige voorbereiding, geen back-up en/of benodigdheden om eventuele grenades te verslaan. Het was een warzone en ik stond er alleen voor. Nadat ik de weg naar de waterclosetten had gevraagd bij de Hotdogkraam merkte ik dat niet alleen het volk, maar ook de werknemers lichtelijk retarted waren. Eenmaal in de grote hal belande ik letterlijk in the twilight zone.Het feit dat er al een zonnebril kraam in de hal stond betekende dat het alleen maar erger zou worden. Zoveel anabolen in 1 hal dat zelfs ik triceps kreeg. Het zou me verder ook niet verbazen als de omzet van de Coolcat een hevige stijging meemaakt rond dit kwartaal. En natuurlijk die ene vreemde winkel in ons grootste pauperstraat genaamd de Nieuwe Dijk.Het vrouwelijk schoon bestond uit, zoals Mila zei, GILF's. Met kind en kleinkind, want de hele familie mot mee naar zo'n groot festijn. Moeders zit in d'r midlife crisis dus een a-symmetrische coupe met een fout kleurtje is hartstikke leuk. En pailletten, heel veel pailletten, want dat vloekt niet. En onder hun verbazingwekkend strakke broeken van de ROXY leuke laarsjes van de Axi Schoenen, of gympen met pailletten natuurlijk. Ten slotte stopt dochters een pot vaseline in het haar om de krullen lekker te laten glimmen en ze zijn good to go.

Hun vrienden, neven, broers en echtgenoten zijn allen met dezelfde mentaliteit naar dit fuifje gegaan. Niet al te moeilijk want zoveel nadenken doet pijn aan de strakke kop. Lekker simpel dus. Gelij in de stekels en hoppakee. Soort van de Nederlandse versie van Guido's, maar dan vooral de zonnebank vermijden.

Kortom, ik heb me uitermate vermaakt.